Med anledning av händelsen i derbyt mellan Bajen och DIF, 28 augusti 2006. Matchen i sig, var inte ens bra spelat. Mycket s.k hawaiifotboll, missade hörnor, passningar som gick till fel spelare, en domare som i mina ögon dömde rätt korkat emellanåt, målvaktsmissar (första 1-0 målet till DIF, var verkligen graden av målvaktsmiss. Räddning innanför mållinjen.) Det är alltid hetsigt när båda lagen möts. Trots det, finns det ingen som helst anledning att en match ska urarta. Det är inte frågan om fans som hetsar varandra. Det är frågan om huliganer som söker bråk. Det började bli oroligt redan när DIFare kastade in saker på planen, från sin del av östra läktaren, så en linjedomare skadades i huvudet. Speakern sa då att domaren tänker avblåsa spelet, om detta fortgår. DIF gjorde ytterligare två mål i första halvlek, som var förlängd med 6 minuter. Bara nån minut in på andra halvlek, började s.k Bajenfans tända fyrverkerier och facklor. De blev beordrade att släcka dessa. Efter nån minut hade facklorna släckts, tills en person helt plötsligt tände en fackla och kastade in på planen, mot bl.a publikvärdarna som stod nedanför. Strax efteråt kastades en till ned, och började brinna ordentligt. Sekunden efter sprang en person in på planen, och sen blev det panik. Publikvärdar, spelare och publik rusade in på planen. Jag själv satt på östra läktaren, tillsammans med min pappa, mittemot, och såg allt. Självklart kände jag oro och smått panik Här ville jag inte vara kvar. Scener från tumult från fotbollsmatcher i t.ex England poppade upp i mitt huvud. Vi gick så fort vi kunde, ut från Söderstadion.

Jag är fan av Bajen, men jag är inte huligan. Ett fan av ett lag, uppför sig inte såhär; söker efter bråk. Ett fan av ett lag, stödjer sitt lag i vått och torrt, går på matcher för att få underhållning och heja på laget. Oavsett resultat och spelmässighet, så sköter sig ett fan på ärofyllt sätt. Att förstöra spelet, och riskera publikens säkerhet, förstör bara för lagen, och dess spelare. Det gagnar ingen. Med dessa ord, vill jag återigen säga (speciellt) : Jag stödjer Bajen, men inte huliganism. Allt tråkigt som skedde, avstår jag bestämt ifrån.