Boulder Dash - Rocks!

Diamanter rockar fett!Så var det äntligen dags för Boulder Dash komma till Nintendo DS och kanske särskilt jublar alla nördar av Commodore 128. I DS versionen finns det spel och banor man förmodligen bara skulle kunnat drömma om i mitten på 80-talet. Vad sägs om färg? Vad sägs om variationsrikedomen av banorna?

Spelets koncept är lika enkelt, genialt och självklart. Man ska jaga rätt på diamanter, i olika färger, akta sig för stenar och annat otyg, som gestaltar sig i form av djur och ting och sedan så småningom hitta den så kallade nyckeldiamanten och att hitta utgången ur banan. Först när utgången blinkar med ett EXIT till dig och du tar dig till utgången, så har du lyckats med just denna nivå. Ju fler diamanter du fångar, ju fler poäng får du och du måste klara banan på en viss tid. Poängen som du får kan du senare i spelet förhandla dig till olika saker, till exempel mer tid eller förbättra din figurs hälsa. Att akta sig för stenar är ibland inte lätt, det krävs fingerfärdighet och snabbhet emellanåt. Två diamanter kan vara precis under en sten och då gäller det att vara snabb att komma undan, så du själv inte blir mosad av den rasande stenen. Likväl så kan stenar vara din vän, de kan hjälpa dig att krascha en mur, får att så småningom komma åt diamanter bakom muren.

Det är inte mycket som är nytt i sig i Boulder Dash DS-versionen än i jämförelse med Commodore-versionen. De största förändringarna är den ofantliga mängd nivåspel som finns att tillgå, grafiken är såklart otroligt mycket bättre än versionen i Commodore och att man kan spela i fyra olika världar och öva i träningsbanor. Det jag kan sakna är själva "crash-swoosh-boom"-ljuden och spelets bakgrundsljud i sig, som fanns mycket mer av och tydligare i Commodore. I DS-versionen kan bakgrundsljuden vara lite enerverande och en anings för mycket gällt blipp-blopp. Å andra sidan så kan man med lätthet spela trådlöst med en annan person. Trots att det gått cirka 25 år sedan som Boulder Dash hittade till datorvärlden, är spelet fortfarande gångbart och hysteriskt kul.

Spelformat/konsol:

Nintendo DS

Genre:

Action/Pussel

Multiplayer:

Ja, 1-2

För alla:

Rekommenderas från 7år

Region:

Alla

Release i Europa:

23 november 2007

Utvecklare:

10Tacle Studios

Utgivare:

10Tacle Studios

Plus o minus:


+ De ofantligt många nivåspelen.
- Bakgrundsljudet.

Första intryck:

-

Poäng i helhet:

9/10

Betygsmotivering:

Ett utmärkt sorts "hitta-finn-agera"-spel och som triggar både hjärnan och tävlingsinstinkten.

May the moose be with you!

Page last modified: 2007-11-27

© www.halgealg.se,all rights reserved 2004