Dance Dance Revolution Hottest party!

Det rockar grymt på dansgolvet!


Dansa och skaka loss har tidigare funnits till bland annat Xbox-konsoler men ända tills nu, saknats till Wii-konsolen. Nu är spelet här, där du kan dansa loss riktigt ordentligt med både armar och ben. Trots att dansstegen egentligen bara handlar om att följa pilarna och symbolerna på skärmen och få ett "ok" och poäng när man stampar eller handskakar Wii-moten rätt, så är det riktigt kul.

Spelet startar med att man får välja en figur som man vill vara under dansnivåernas gång. Efter det väljer man ur det otroligt många banorna - som är upplagt likt ett stjärnsystem, låtar - mestadels engelska artister, men även ett par icke-engelska artister, som till exempel Ace of Bace, och flertalet nivåer - nybörjare till expert. Flertalet andra kombinationer finns, som att bara dansa i syfte att träna och bränna kalorier i workout, eller att dansa tillsammans med fler personer (maximalt fyra) för att uppnå maximalt med poäng, eller dansa helt själv. Efter varje avslutad låt, får du svart på vitt vad du har missat, lätta missar och svåra missar, hur många sammanlagda poäng du fått och sist men allra minst ett betyg på hela omgången i form av en bokstav. Bokstaven A är det högsta och E är den klart sämsta.

Det är klokt att börja med nybörjarnivån, även om man är en van dansare och till exempel från Xbox-spel, så finns det klara skillnader, som gör att hjärnan måste vara på maximal koncentration. Då tänker jag framförallt på att Wii-remoten och nunchuken också används. Under varje dansnummers gång så blir man ivrigt påhejad eller dissad av en speaker och emellanåt även burop eller positiva visslingar från publiken i bakrunden. Tyvärr är det lätt hänt att man oftast koncentrerar sig så mycket på dansstegen och pilarna på skärmen, att man med lätthet glömmer se allt runtomkring, dvs alla danspolare som jag som figur, omges av. Som fysisk åskådare är det också kul att se en person spela DDR Hottest Party, kanske småle i smyg åt missade danssteg eller att bara följa rytmen i musiken och samtidigt titta på allt som händer på skärmen. Trots att musiken och takterna varierar ordentligt kan man sällan slappna av. Till och med i de allra lugnaste låtarna finns några sekunder med högre bpm och fötterna kan ha svårt att hänga med. En gissning är att detta dansspel även skulle fungera bra som ett komplement för boxare, som behöver ha raska fötter.

DDR Hottest Party är mer fysiskt och psykiskt krävande än man kan tro. Ibland så kände jag det som jag hade blyfötter och att få hjärnan skaka på nunchuken eller remoten istället för att stampa på dansmattan är svårt nog att hålla isär emellanåt. Ett nonstop dansande till ett par, tre låtar känns, både i knopp och kropp. Alltså håll tungan rätt i mun! I slutänden handlar det om att få A i betyg och maximalt med poäng, som novis eller expert. Det finns mycket att utforska och träna i DDR Hottest Party spelet. Gillar du en låt, är det bara att dansa till den i all oändlighet och variera svårighetsgraden. Med 50 danslåtar och nästan obegränsat med nivåer och workout lär du ha endel att göra...

Spelformat/konsol:

Nintendo Wii

Genre:

Musik/Action

Multiplayer:

Ja, 1-4

För alla:

Rekommenderas från 10år

Region:

1 (USA)

Release i USA:

25 september 2007

Utvecklare:

Konami

Utgivare:

Konami

Plus o minus:


+ All nivåspel, från nybörjare till expert. Musiken.
- Man måste träffa exakt på pilarna för att få poäng. Kan vara knepigt emellanåt, särskilt med handkontrollen.

Poäng i helhet:

7/10

Betygsmotivering:

Ett utmärkt sätt att få motion och glädje, ensam eller tillsammans med vänner, i ett och samma paket.

May the moose be with you!

Page last modified: 2008-01-08

© www.halgealg.se,all rights reserved 2004