Dragon Ball Z: Shin Budokai: Another Road

Super Sayians, försvara mänskligheten på jorden!Tänk att jag nu sitter här och spelar ett spel baserat på animén Dragon Ball, jag som hittills undvikit allt som har med denna animé att göra. Men PSP-spelet Dragon Ball Z: Shin Budokai: Another Road, verkar gå fint att spela, tack vare att man får en kort historik från just ettan: "Dragon Ball Z: Shin Budokai".

I och med att Goku ifrån förra PSP-spelet Dragon Ball är död, är det i "Another Road" som Trunks, en Super Sayian och hans vänner, som ska stoppa de elaka utomjordlingarna från att utrota mänskligheten på jorden. Slagen och fajterna ingår i världsturneringen Martial Arts, där varje delpris mestadels är städer på jorden och det slutliga priset förstås är jorden självt. Genom att uppnå "Z"-ranking och att klara vissa krav som är satta innan närkamperna drar igång kommer man upp till högre nivåer i spelets story. De förutbestämda kraven kan vara att "besegra Dabura innan tiden går ut" (där Dabura förstås är ett elakt monster och tiden är satt i förväg) eller att klara uppdrag som "se till att städerna inte förstörs mer än 30%". Från början är Trunks ensam, men ju högre upp i nivåerna man kommer, ju fler Super Sayians kan man få tillgång till. Man kan också köpa allehanda saker för poängen man vinner som till exempel bakgrunder till spelet och olika slags symboler, dessutom kan man "köpa"/förstärka karaktärerna krafter.

Det finns en risk att man tröttnar på storyspelet i sig i "Another Road", på grund av att den är på gränsen till kort. Då är det tur att det finns många sidospel med nivåer i sin tur, som t.ex i "Arcade mode" finns en stor mängd nivåspel att avreagera sig i. Jag säger avreagera, för emelllanåt så känns det som jag vinner varje fajt genom att jag bara febrilt trycker på alla knappar på PSPn för att få min karaktär kicksparka,hoppsparka eller ge knytnävsslag, i luften eller på land och på köpet får ut mina aggressioner.

Storyn är som sagt ganska tunn, men Atari har med bravur kompenserat detta med att figurerna förvånandsvärt bra bibehåller en stor grad av animékänsla, man kan röra sig i alla möjliga riktningar, in - och utzoom fungerar utmärkt för att se spelets detaljer och bakgrundsljudet är vad man kan förvänta sig, både i ett fajtingspel för Playstation Portablekonsolen och i en animé. Dragon Ball Z: Shin Budokai: Another Road är ett spel som definitivt lyfter genren "slåss och försvara det som skall försvaras" men föga ett spel som man lägger på minnet.

Spelformat/konsol:

Playstation Portable

Genre:

Fighting

Multiplayer:

Ja

För alla:

Rekommenderas från tonåren och uppåt

Region:

Alla

Release i Europa:

15 juni 2007

Utvecklare:

Dimps

Utgivare:

Atari/Bandai

Plus o minus:

+ Sidospelen med dess nivåer. Karaktärernas rörelsefrihet.
- Storyn är kort.

Första intryck:


Poäng i helhet:

6/10

Betygsmotivering:

Närkamperna är suveräna men storyspelet är alldeles för kort.

May the moose be with you!

Page last modified: 2007-06-24

© www.halgealg.se,all rights reserved 2004