Transformers Autobots

Autobots, krossa Megatron och hitta Allspark!Ska min Transformersnyfikenhet mättas? Först animén Transformers på 1980-talet, som fick mig något anti-Transformers, sen biofilmen som fick liv i mig på nytt och hade Sverigepremiär den 4 juli 2007 och nu sitter jag här med smått skakande fingrar och händer efter många timmar med spelet Autobots för DS...

Innan mänskligheten existerade fanns en planet Cybertron med robotar, Transformers. När Cybertron förstördes kom många goda och onda Transformers till jorden, så även Megatron, ledaren av Deceptions, de onda Transformers. Megatron har sedan tidernas begynnelse legat nedfrusen nånstans på jorden och väntar på att få bli upptinad för att få total kontroll över jorden och hitta Allspark, en mystisk liten kub, som kan utplåna honom och Deceptions för gott, innan de goda Autobots med Optimus Prime i spetsen, hittar Allspark. Autobots ska förgöra Megatron och hans armé för gott och återge människornas planet fred.

Spelet innehåller 20 nivåer och börjar med nybörjarnivå i form av praktiska övningar, såsom att lära dig gå, hoppa, skjuta, röra på armarna, skanna objekt och sist men inte minst transformera om dig fram och tillbaka bil och robot. Genom hela praktiska delen får du uppmaningar och order antingen ifrån Ironhide eller via textrader på skärmen för at du ska känna dig bekant med knappar och pekskärm och samtidigt känna igen röster och formationer. Allteftersom du klarar av momenten, ökar successivt svårighetsgraderna som till slut gör att du är redo till att fightas mot de elaka Transformers, röja vägar och hus, hantera din motorik som robot än mer och utforska större landområden och upp tilll högre nivåer.

Att veta hur man hanterar knappar och sig själv som robot är a och o för att överhuvudtaget tycka att spelet är kul. Tyvärr har Vicarious Visions utvecklat spelet så att man ofta skulle behövt tre armar, för ibland måste man litet FÖR snabbt alternera emellan pekskärmen och knappar. Svettigt värre. Mindre svettigt och en av de häftigaste delarna med spelet är köra som en bil. För den som gillar bilspel, så är framförallt rattandet och styrandet av dig som en bil och se dig åka på vägen, som på en bilbana och köra om odefinierade bilar och höra bilens brummande ett stort plus. Andra plus som är värda att nämna är att du kan spela om en nivå, hur många gånger du vill och att man kan bygga vidare med Deceptionsversionen (förutsatt förstås att du har det DS-spelet tillgängligt). Mindre kul är robotarnas klumpighet och färgsammansättning. Jag upplevde mig själv som fruktansvärt trög i robotformationen och hade också väldigt svårt att se skillnad på mig som god robot och de elaka robotarna.

Har man sett bioversionen av Transformers är det ytterligare en fördel till lustfyllt spelande, för det ger mer inblick och förståelse till VARFÖR sökandet efter Allspark och ingående historia hur Megatron kom till jorden och än mer VARFÖR jag som Autobots vill förgöra Megatron. Men DS-versionen av spelet Autobots är definitivt värd timmar och litet annorlunda action och fightingspel, med eller utan filmhistoria. " Hasta la vista Megatron! "

Spelformat/konsol:

Nintendo DS

Genre:

Action

Multiplayer:

Ja, 1-4

För alla:

Rekommenderas från 10år

Region:

PAL

Release i Europa:

4 juli 2007

Utvecklare:

Vicarious Visions

Utgivare:

Activision

Plus o minus:

+ Alla små uppdrag som leder till målet. Möjligheter till omspel av nivåer. Miljöombytet för alla fighter. Robotarnas röster, metalliska, såsom man föreställer sig robotar ska låta. Variationsrikedomen av multiplayerfunktionen.

- Svårt se skillnad på Autobots och Deceptions. Kombinationen av knappar och pekfunktionen - Man skulle ha tre armar. Emellanåt ganska trist grafik

Första intryck:

-

Poäng i helhet:

7/10

Betygsmotivering:

Robotkrig på högsta nivå med inslag av mänsklig värme

May the moose be with you!

Page last modified: 2007-07-11

© www.halgealg.se,all rights reserved 2004